Ticarette İstihbaratın Önemi ve Uygulama Yöntemleri

, June 18, 2014' de paylaştı, 3135 Okuma

Dünya ticaretindeki hızlı değişimler, dernek üyelerimizi zamanında ve doğru pozisyon almaya mecbur etmektedir. Bu bağlamda potansiyeli yüksek ülkelere yönelmek, yani doğru hedef pazar tespiti, yerli ve yabancı rakiplerin stratejilerini tahmin etmek ve doğru kanallarda pazar araştırması yapmanın önemi günden güne artmaktadır. TEKSİAD, üyelerimizin bu alandaki ilerleyişine katkıda bulunmak için “Ticari İstihbarat Kanalları ve Seminerleri” adı altında bir eğitim semineri düzenleyecektir.

 

 

Günümüzde ticari bilgiye ulaşmak Ticari istihbarat kanalları aracılığıyla gerçekleşmektedir. İstatistiksel bilgilerin arttığı, Ticareti internet üzerinden tek bir kanaldan dünya vatandaşı olarak izlemekteyiz.  Bu verilere ulaşarak ticaret yapılacak ülke ve firma hakkında bilgi sahibi olmak, bu konuda raporlara ulaşmak bize stratejik üstünlük sağlamaktadır.

 

Dünya ticaretinde hiper rekabet ortamının yoğunlaşması ve stratejik önceliklerin değişimi üyelerimizi doğru zamanda doğru hamleler yapmaya mecbur kılmaktadır. Potansiyeli yüksek ülkelere yönelmek, doğru hedef pazar tespiti, pazara girmeden önce yerli ve yabancı firmalar ve müşterilerle ile ilgili yapılan analiz ve araştırmaların önemi günden güne artmaktadır. Günümüz pazarında rekabet önemli bir husus haline gelmiş ve küresel pazarı tanımak ihracatçının önceliklerinden biri olmuştur.

 

Dış pazarlara yeni açılan veya hedef pazar arayışında olan TEKSİAD üyelerimiz, hangi ülkelerin kendilerine uygun olduğu tespit etmek için bu eğitimden faydalanabilirler. “Ticari İstihbarat Kanalları ve Seminerleri” eğitimi, üyelerimizin yön arayışında yardımcı olmak ve dış ticaret profesyonellerinin uluslararası vizyona sahip olmalarına yönelik hazırlanmış bir programdır.

 

Eğitimde Başlıca Konular

-Ticari Bilgi ve Ticari İstihbarat

-Çağdaş İhracatın Stratejisi

-Hedef Pazarların Tespiti

-Hedef İstihbaratı

-Uluslararası Pazarlamada Kullanılan Araçlar ve Ticari İstihbarat Bağlantısı

-Ticari İstihbaratın Araçları

Henüz yorum yapılmadı