TEKSİAD geleceğe umut oluyor

, February 17, 2015' de paylaştı, 177291 Okuma

     Sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak rol alan TEKSİAD, bu kez Türkiye’de ilk kez yapılacak olan ve gençleri madde bağımlılığından kurtaracak Çözüm Sizsizsiniz projesi ile geleceğe umut olacak. 

     Tekstilkent Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (TEKSİAD),  Tuna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Esenler Belediyesi’nin oluşturdukları paydaşlık ile ortaya çıkan ÇÖZÜM SİZSİNİZ Projesinde sona gelindi.

     Özellikle gençlerde gün geçtikçe artan madde bağımlılığında kişilerin tanışmadan zararlarının öğrenilmesinin konu olacağı projede, toplum bilincini artırmak maddeye olan talebi yok etmek ve eğitmenler aracılığı ile kuruma olan özgüveni artırmak amaçlanıyor.

      Proje kapsamında, gençlerle daha iç içe olan ve onlarla daha yakın iletişime geçebilen öğretmenlerin eğitilmesi ile öğretmenlerin madde kullanımını engelleme konusunda büyük bir rol oynaması ve topluma faydalı nesiller yetiştirme hususunda becerilerini geliştirmeleri sağlanacak.

 

 Pilot uygulamanın öncelikle madde bağımlılığının diğer yerlere göre daha fazla olduğu Esenler’de başlanması planlanan proje ile daha sonra İstanbul’un tüm semtlerine seslenilecek.

   2 aşamalı olarak gerçekleştirilmesi planlanan eğitimlerde, öğretmenler profesörlerden konu hakkında eğitim aldıktan sonra, yurtdışındaki örnek kuruluşları ve bağımlılık köyünü gezerek öğrendiklerini pekiştirecekler.

Öğretmenlerin birçok açıdan gelişmesini ve öğrencilere daha faydalı olmalarını sağlayacak olan eğitimlerde;

 

1.    Psikoloji:

·         Ergenlik dönemi gelişim ve kişilik özellikleri

·         Ergenlik döneminde riskli davranışlar ve baş etme yolları

2.    Sosyoloji:

·         İletişim becerileri

·         Öğrencilere değer kazandırma

3.    Bağımlılık eğitimi:

·         Bağımsız öğrenciler yetiştirebilmek

·         Akran zorbalığı, çatışma çözme ve anlaşmazlıklar çözümü

4.    Narkotik:

·         Uyuşturucu ve uyuşturucu bağımlılığı, uyuşturucu maddelerin sınıflandırılması

·         Uyuşturucu madde kullanan öğrenciler nasıl anlaşılır? Nasıl doğru yönlendirilebilir?

5.    Subliminal mesaj üretilmesi ve servis edilmesi:

6.    Protokol:

·         Uyuşturucu madde kullanan öğrenciler nasıl tedavi edilebilir?

·         Uyuşturucu madde ile ilgili disiplin kuralları ve yasal düzenlemeler

·         Madde kullanan/kullanma riski olan öğrencinin ailesine yaklaşım

konuları üzerinde durulacak.

 

1 EĞİTMEN İLE 100 GENÇ KURTARILABİLİR

 

Proje hakkında kısaca bilgi veren TEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Dinçer, öğrencilere verilecek olan eğitimlerin anlık olacağını ve bunun gelecek için farkındalık oluşturamayacağını düşündüklerini belirterek, bu doğrultuda öğretmenlere eğitim vermeye karar verdiklerini söyledi.

Açıklamalarına devam eden Dinçer, “Bir öğretmeni eğiterek onun yetiştireceği tüm öğrencilere hitap edebiliriz. Böylece zaman içerisinde oluşacak madde bağımlığında ki azalmayı da gözlemleyebiliriz. 1 eğitmenin sınıfında ortalama 100 öğrenciye etki ettiğini düşünürsek eğitimimizde yer alan 50 eğitmen 5 bin öğrenciye etki etmiş olacak” dedi.

 

 

Henüz yorum yapılmadı